Miami, ahol bárkiből lehet drogbáró

Sokak talán, ha elolvassák ezt a cikket, előguberálják a padláson lévő valamelyik kartondobozból, azt a bizonyos két lemezt, amire annyi van ráírva: Vice City.

Anno 2003 májusában került Európa polcaira ez a mestermű. Akkoriban a Grand Theft Auto sorozatnak már ekkor is hatalmas híre volt, még talán vannak olyanok az olvasók között, akik még a felülnézetes GTA 1-2-vel játszottak (többek közt én is). Nagy újdonság volt, mikor a harmadik részét teljesen 3D-s TPS ként adták ki, így a GTA forradalma elkezdődött. A Rockstar North fejlesztő csapat tehet erről az egészről, hogy létezik egyáltalán a GTA. Sok helyen betiltották a játékot, ugyanis egy-két etnikum nem annyira örült, hogy így beskatulyázzák a népüket és elég rasszistának találták (ami persze érthető). A játék persze a 18-as korhatárkarikát kapta, ami nem meglepő, mert halomra mészárolni az embereket nem kisgyerekeknek való dolog! A játék többek között megjelent Play Station 2-re és Xbox-ra is.

Greetings_from_GTA_Vice_City.JPG

A főszereplő Tommy Vercetti, aki frissen szabadult a börtönből és máris egy fontos feladatot bíznak rá. Ám a balhé nem úgy sül el, ahogy kéne. Így kedves Tommy kollégánk belekerült egy orbitális nagy kupac forró és gőzölgő... Tehát vissza kell fizetnie a pénzt, amit elvesztett. A játékot még egy kis senki ként kezdjük, pitiáner balhékból kell magunkat felküzdeni a város legnagyobb cartelévé. Aki látta már a Sebhelyes c. filmet, annak feltűnhet a hasonlóság Tommy és Tony Montana között. Vannak olyanok akik még nem játszottak ezzel a játékkal (ez nagyon helytelen!), azoknak nem szeretnék semmit spoilerezni. A sztori lényege nagyjából annyi, hogy kis csóróként kezdjük új életünket egy új városban és fel kell küzdenünk magunkat a csúcsra.

mural.jpg

A játék 2003-as idejéhez képest, kissé ideje múlt grafikával van megáldva, ami nem probléma, mert a játék élménye nagyszerűen elveszi a figyelmet a kinézetről. Viszont ennek a grafikának köszönhetően mocskosul undorítóan sok grafikai hibával találkozni. Nem beszélve, a játék intelligenciájáról, ami egyszerűen annyira együgyű, hogy az már nevetséges. A grafikai hibák ott kezdődnek, hogy speciel a bokrok miatt néha, teljesen láthatatlanná válik a jármű amit vezetsz. Sokszor az épületek textúrái eltűnnek, van ahol a város részt be se tölti rendesen és egy nagy adag szürkeségben mész 2 percig, amikor a játék kapcsol, hogy na basszus valamit elb*sztam és akkor lassan betöltődnek az elemek. Ezeket oké aláírom, nem annyira vészes mert a játék élmény még így is klassz! Vagyis, várjunk csak... Az emberek segg hülyék a játékban! Tegyük fel, hajnali 2-kor kedvem támad kimenni a strandra randalírozni a menő PCJ 600-as motorommal, akkor mi a fittyfenét keresnek öltönyös férfiak, kosztümös hölgyek a strandon. Mellettük sétálgatnak a nagy gengszterek és a k*rvák. Oké, aláírom, mindenkinek vannak titkai vagy eltitkolt éjjeli strandra járós fétise, de azért egy nő fitnesz szerkóban nekem ne adja már be, hogy ő csak arra járt véletlenül (-Nyugi Palibácsi ne idegeskedj, ez csak egy játék). Az önkéntelenül az autóm elé ugró sikítozó emberek is felviszik bennem a pumpát, ja és a rendőr, amelyik belém jön a SAJÁT hibájából, elkezd körözni és lőni rám (-Szúúúúúszááá). Aki Miamiba költözik a tengerpartra, abba legalább legyen annyi gerinc, hogy megtanul úszni! Legzavaróbb tényező a játékban.De ezek is elnézhető dolgok még, mert a játékélmény és a küldetések, még mindig rohadtul egyediek és rohadtul jóóóóók! 
A játékban a legnagyobb kedvencem a rádióállomások! Zseniális, hogy a 80-as éveket így elénk terítik. A pezsgés, a buli, a zenék, a kokain ez kajak Miami! 

a_half_of_a_bus.JPG

A térkép sajnos elég kicsi, így nem nagy kihívás, mint egy San Andreas, de legalább könnyedén bejárható és megtanulható, mi minden hol van. Rettenetes nagy hangulatot teremt, magával az atmoszférájával. Hosszú játékideje nem akkora hátrány, hiszen újrajátszhatósága az egeket veri. Nem is tudom már hanyadik alkalommal, vettem elő a kis dobozából. Az akció mellett elég erősen megy benne a poénkodás is, ami azért kell valljuk be. Zombi Elvis, "nyerjen sz*rt" hirdetések, léggitár bolt, P.I.G. biztonsági őrök, 3-as körözésnél a Miami Vice c. sorozat tagjai akarnak elkapni minket és még sorolhatnám tovább az Easter Eggeket, de akkor soha nem fejezném be a kis írásomat. 

Download-gta-vice-city.jpg

Összevetve a játék kinézete pocséknak mondható... de ki a lópéniszt érdekli?? Egyszerűen magába szív a játék és nem enged el, akkora játékélménnyel bír, hogy rengeteg mai játék megirigyelné. Kötelező darab mindenkinek! Ezzel muszáj játszani, legalább csak pár órácskát, még ha nem is küldetésezel, a randalírozás is felemelő érzés egy húzósabb nap után, amikor csak a feszültséget akarod levezetni. A cikk végére dobok egy kis linket, ahol rengeteg kép, videó, végigjátszás, modok és egyéb nyalánkságok találhatóak. Jó szórakozást hozzá, ha már nem akartok a napon perzselődni!

Link:
http://gtaplace.hu/cikkek/vice-city/

Palibácsi

Pali_bacsi 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nanoretro.blog.hu/api/trackback/id/tr715447532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellensúly 2014.08.21. 01:30:54

Tartok tőle, hogy sosem írnak már ilyen jó GTA-t. A San Andreas messze nem ilyen jó, a IV. pedig egy lapon sem említhető velük.
süti beállítások módosítása