Dead Island, napsütés, pálmafák, limonádé, élőholtak

   Bemutatóm megkezdése előtt szeretnék mindenkit megkérni, hogy tekintse meg az alábbi trailert:

 

 

   Ezután a videó után rengetegen vártuk a Dead Island megjelenését, mivel mind azt hittük, hogy egy érzelmekre, drámai történetre kihegyezett játékot kapunk a szokványos hentelés helyett. A zene, a szülők küzdelme, a rövid kis történet maga mind ezt sugallták. (Nekem külön tetszett, hogy az eseményeket fordított időrendben tudjuk meg.) Nem csoda hát, hogy akkora csalódást keltett a tény, hogy a Techland Dead Island-je nem azt fogja nyújtani a játékosoknak, amit sokan vártak. Ám a sok negatív megjegyzés ellenére, így is egy fantasztikus játékot kaptunk. Már csak a paradicsomi környezet és a zombik erős kontrasztja okozta látvány miatt megéri kipróbálni. A sztori egy Csendes-óceán déli részén található Benoi nevű szigeten kezdődik, ahol virágzik a turizmus, és soha nem ér véget a buli. A játék elején egy igen illuminált állapotban lévő vendég szemén keresztül ismerjük meg a négy főszereplőt. A bárhoz érve Logan az amerikai futballsztár kezd el magyarázni részeg barátunknak, aki hamar félrelöki, és folytatja útját a buli felé. Pár méter után oda is ér a színpadhoz ahol Sam B, a lecsúszott rapper mozgatja éppen a népet, előadva egyetlen sikerszámát a „Who do you voodoo, bitch?” című gyöngyszemet, amely ironikusan éppen a zombikról és a vudu mágiáról szól. A fejemben megfordult az is, hogy talán ez a dal robbantotta ki az egész katasztrófát, és Sam B valójában egy vudu nagymágus. Illuminált barátunk felugrik a színpadra, itt lenyúlja a rapper italát, mire lelökik a földre. Ekkor jön Purna, az Ausztráliából érkezett rendőrnő, és megpróbálja felsegíteni az illetőt. Nosza csakhamar le is csekkolja a rendőrnéni lökhárítóit, aminek eredményeképp újból a padlón köt ki. Egy szállodai alkalmazott megpróbál a szobánkba kísérni, ám a nyakába ugrik egy bikinis hölgy, és marcangolni kezdi. A szemébe fröccsenő vért kimosni igyekezve a mosdók felé veszi az irányt, ahol találkozik egy Xian Mei nevű ázsiai portás lánnyal, aki éppen élesztgetni próbál egy ájult vagy halott (inkább halott) leányt. Barátunk végül bedől ágyába és kezdődhet a karakterválasztás. A négy különböző szereplőnek különböző statjaik vannak, így különböző taktikákat is igényelnek. Személy szerint én Sam B-t választottam, mivel az ő statjai a legkiegyenlítettebbek. A másik ok pedig a neve. (Sam B ~ Zombie  na? na??) Mind a négyük ért valamihez. Ázsiai lévén Xian Mei a szúró és vágó fegyverekhez, Logan jól dobálózik, Purna remekül lő, Sam B pedig a tompa ütőfegyverek mestere.

 

sam b.jpg

 

   Kezdetnek gyorsan bevackoljuk magunkat egy közeli vízimentő bázison, innen fogjuk indítani akcióinkat. Felvehetünk questeket az itteni túlélőktől a fő quest mellé, így több xp-t szerezve a szintlépéshez, merthogy olyan is lesz. Az RPS-s beütés remek színt visz a játékba. A kapott xp-ért szintet léphetünk, amiért skill pontot kapunk, melyet a 3 képességfán elhelyezkedő skillek egyikébe invesztálhatunk. A Fury képességfán található skillek a hatótávolságot és pontosságot növelik, a Combat a fegyverekhez való viszonyunkat segíti, a Survival képességek pedig az életben maradást segítik elő. Több életerő pont, több cuccot tarthatunk egyszerre magunknál, ilyesmik. A hangulat néha nyomasztó, de azért nem fog álmatlan éjszakákat okozni. A harc szépen ki lett dolgozva. Brutális, véres, imádjuk! A terep kellően hatalmas és változatos is. Éppen akkora, hogy ne tévedhessünk el benne. A legtöbb gondot talán az elhasználódó fegyverek fogják okozni. Sajnos mivel egy nyaralók számára kialakított szigeten nincs sok, így nekünk kell gyártani. Ha van egy „bézbóz” ütőnk és pár százas szeg a zsebünkbe, máris kaptunk egy szöges buzogányt. Az elhasználódott cuccainkat meg is javíthatjuk, ám ez pénzbe kerül. Nagyon sok pénzbe!!! Úgyhogy ne szégyenlősködjünk, kutassunk át minden bőröndöt, raboljunk ki minden hullát, keressük meg Fekete Szakáll kincsét is akár, de mindenképpen legyen vastag a pénztárcánk, ha ki akarunk jutni erről az istenverte helyről.

 

Dead-Island-gameplay-36.jpg

   A gammában több fajta zombival is találkozhatunk. Vannak klasszikus csoszogó élőholtak, üvöltve száguldozók és nagyra nőtt óriások is. A grafika szép, láttunk már szebbet, de ez is tökéletesen megteszi. Az egyetlen dolog, ami miatt húzhatjuk a szánk, az a sok apró bug, amik miatt néha fogjuk majd a fejünket, de nekem nem tudták elvenni a kedvemet a játéktól. A co op lehetőség is sokat dob egy címen, nincs ez másképp a Dead Island-nél sem. Barátaink bármikor beugorhatnak mellénk, majd kiszállhatnak, ha úgy tartja kedvük. Egyszerre négy személy tolhatja együtt, a négy főszereplőt irányítva. Az összes mellékküldetést megoldva a játék 20-25 óra alatt tolható ki, ami előtt le a kalappal. Sokan felrótták, hogy a game pofátlanul nyúlt más játékoktól (úgymint L4D, Fallout, Dead Rising). Tény, hogy sok elemet láttunk már ezekben a játékokban, de véleményem szerint, jótól lopni nem bűn, pláne nem ha ilyesmit hoz ki belőle az ember.

 

deadisland3.jpg

 

   Már bevan jelentve a folytatás is, melynek trailerje megtekinthető a Youtube-on. A Dead Island: Riptide is hasonlóan szívbemarkoló, mint az első részé. A második részre ígértek új zombi fajtákat, lassabban elhasználódó fegyvereket (JACKPOT!!!), és játékmenetbeli változtatásokat. Hogy ezekből mi következik be azt nem lehet még tudni, de ha tartja az előd szintjét, rossz már nem lehet.

 

Jó szórakozást!

És levezetésnek pedig íme Sam B szuperslágere. Hallgassátok, élvezzétek, osszátok, állítsátok be csengőhangnak!

 

 

 

Mr. Wagner

 

 

 

WHO DO YOU VOODOO, BITCH?!

MrWagner szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://nanoretro.blog.hu/api/trackback/id/tr744794858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása