Marvel: Ultimate Alliance, a Bosszúállók a kanyarba sincsenek!

  Alig csengett le a Bosszúállók őrület, Pókember máris páros lábbal rúgta be az ajtómat, és rángatott el a moziba, és van egy olyan érzésem, hogy Batman is lesben áll valahol a sarkon. Azonban az elmúlt napokban valami nem hagyott nyugodni. Mintha valami hiányozna. Nézzük csak végig a játéklistánkat: A hihetetlen Hulk: csekk! Vasember 1: csekk! Vasember 2: csekk! Thor: csekk! Amerika Kapitány: csekk! Bosszúállók:…. Csak nem? Ugye nem? De! Sajnos sehol nincs egy valamire való Bosszúállók játék. Hol tudja tehát egy a jelenlegi filmek által feltüzelt szuperhősimádó levezetni a feszültséget és maximálisan kiélni magát? Nem máshol, mint a Marvel: Ultimate Alliance-ben.

 MUA.jpg

   2006. október 24-én érkezett meg a játék a Raven Software-től és az Activision-től. Akinek nem lenne ismerős a Raven Software, azoknak csak annyit mondanék, hogy ők a felelősek a Jedi Knight II: Jedi Outcast-ért és a Jedi Academy-ért. Ezután szerintem mindenki egy életre megbarátkozott velük, hiszen ez a két játék senkiben sem hagyhatott rossz emlékeket, és ha szereted a szuperhősöket, és a képregényeket, akkor ez a játék sem fog. Az alapötlet nem más, minthogy fogtak egy nagy rakás szuperhőst és összeeresztették egy még nagyobb rakás szupergonosszal, ezt az egészet megspékelték pár rpg elemmel, folyamatosan pörgő akcióval, és egy egyszerűen nyomon követhető cselekményszállal. A játék nagyban hasonlít az X-Men Legends-re, de ez nem meglepő, hisz ugyanaz a fejlesztő.

 marvelultimatealliance-01.jpg

   A játék célja, hogy egy négyfős csapatot irányítva szétverjük az adott pályán lévő rosszfiúkat, megoldjunk pár feladványt és elpüföljük a bossokat, akikből lesz jópár. Felejtsd el a szokásos pálya végi főellenséget. Itt majdnem minden kanyarban vár egy vagy két szívós ellenfél, akikkel meg fog gyűlni a bajod, és ha őket legyűrted, akkor következhet csak a szakasz főellensége. A sztori igazából nem érdemel sok kommentet. Teljesen korrekt igazi képregény történet. Doom doki (vagy Fátum Doktor) összegyűjti a világ gonosztevőit, akik készséggel állnak is rendelkezésére. Így újra megalakul a Masters of Evil, immár jelentősen kibővülve. A Masters of Evilt egy kifordított Bosszúállóknak képzeljük el. A játék elején Doom és a haverok váratlanul megtámadják a S.H.I.E.L.D. repülő főhadiszállását. Szerencsére Amerika Kapitány, Pókember, Thor és Rozsomák (Farkas) éppen ott tartózkodnak és hamar szájbatekernek pár rosszfiút. Ez lesz tehát a kezdőcsapatunk. Miután végigrambózzuk az első szakaszt, és kipicsázzuk az öreg Skorpiót, lehetőségünk van lecserélni a tagokat, vagy fejleszteni őket egy S.H.I.E.L.D.-pointnál. Itt tudunk menteni is, pontosabban csak itt tudunk menteni, ami azért kicsit zavaró. Miután megmentettük a légibázist, Nick Fury közli velünk, hogy ne nagyon szervezzünk magunknak programot a hétvégére. Megkezdődik a hajsza Doom és emberei után, a doki terve folyamatosan bontakozik ki, és az utolsó percekig csak sejteni tudjuk, hogy miért is történnek a dolgok. Rengeteg helyszín be fogunk barangolni a játék során. Ellátogatunk Atalntiszra, kiruccanunk Asgardba, alászállunk a pokolba, és a csillagokat megcélozva más bolygókon is tiszteletünket tesszük. Utazásunkat ismert és kevésbé ismert Marvel alakok színesítik majd. Egy képregény szakértő tapsikolni fog örömében. Velem is megesett, hogy nagyon hiányoltam egy karaktert a történetből, erre végigvittem 2 pályát és meg is jelent. Tehát ne mérgelődjünk, előbb-utóbb mindenki sorra kerül majd, ha csak egy cutscene erejéig is.

 team.jpg

   Na de térjünk is rá arra, amire már mindenki várt. Kikkel is lehet pontosan irtani a férgesét??? Ha jól számoltam (márpedig jól számoltam), akkor 23 karakter közül mazsolázgathatunk. Megtalálhatunk olyan keményvonalas sztárokat, mint Pókember, Daredevil (Fenegyerek), Amerika Kapitány, Ezüstutazó, a Fantasztikus Négyes (teljes létszámban), Ciklon, Vasember, Rozsomák, Thor, Nick Fury és Jégember. A „futottak még” kategóriát Fekete Párduc, Penge, Szellemlovas, Póknő, Dr. Strange, Deadpool, Luke Cage, Elektra és Ms. Marvel képviseli. Lesznek karakterek, akik már az első perctől elérhetők lesznek, de lesznek olyanok is, akiket unlockkolnunk kell, ha játszani akarunk velük. Ezt különböző módokon tehetjük meg, amiket a játék nem is, de a különböző internetes fórumok előszeretettel elárulnak nekünk. Ellenfelekben sem lesz hiány. Összeütközünk majd Lokival, M.O.D.O.K.-kal, Ultronnal, Rhinoval, Mysterioval, Mephistoval és magával Galactussal is. Aki kevesli a játszható karakterek számát, annak elárulom, hogy mindenkihez tartozik 4 costume, amik különböző képességekkel ruházzák fel hőseinket. Ezek mellett mindenkinek vannak saját képességei is, kinek több, kinek kevesebb. Szintlépéssel kaphatunk új képességeket, és skillpontokat, amiket képességeink fejlesztésére költhetünk. Az érméket is ajánlatos gyűjteni mert bizonyos képességek azzal fejleszthetők.

 characters.jpg

  Plusz tartalmat ad a játékhoz, hogy a második pálya után lehetőségünk van megalakítani saját szuperhős szövetségünket. Kezdetben csak négy tagot tudhatunk soraink közt, de ahogy gyűjtjük a pénzérméket, úgy hosszabbíthatjuk a taglistát. Választhatunk nevet a társulásunknak, és saját logót is. Erre egyébként azért van szükség, mert vannak olyan skillek, vagy buffok, amiket csak úgy kaphatunk meg, ha az éppen játékban lévő négy hősből hárman a mi csapatunk tagjai. Ezen kívül vannak még olyan csapatösszeállítások, amelyek plusz bónuszokat adnak. Például: ha négy női karakterrel játszunk, nő a sebzésünk, vagy ha a Fantasztikus Négyessel nyomulunk, minden K.O.-ért +20 életerőt kapunk, és még sorolhatnám. A csapat turbózására tehát számtalan lehetőség van. Érdemes pár percet eltölteni a hősök tanulmányozásával, hogy összeállíthassuk a legütősebb csapatot.

 

   A Marvel: Ultimate Alliance tehát egy eszméletlenül hangulatos játék. Kötelező mindenkinek, aki szereti a képregényeket, vagy a Marvel filmeket. Tökéletes Bosszúállók pótlék kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak is. (Egyszer csak úgy poénból leültettem elé a barátnőmet, és utána legalább 3 óráig nem tudtam elrángatni onnan.) Egyetlen negatívuma talán a pályák túlzottan lineárisak. Ez sajnos nagyban csökkenti az újrajátszhatóságot, bár én ennek ellenére évente legalább egyszer előveszem. Majd elfelejtettem! A játékot lehet neten, és LANban is tolni. Úgyhogy irány beszervezni aput, anyut meg az öcsit, és indulhattok is a világ megmentésére.

 

 Jó szórakozást!

 

          Mr. Wagner

MrWagner 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nanoretro.blog.hu/api/trackback/id/tr164683843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minimini 2012.07.29. 10:57:56

Köszönöm az ajánlást! :)

MrWagner 2012.07.29. 12:58:54

@minimini: Biztos vagyok benne, hogy nem okoz csalódást a játék. Ajánlanám még a Hulk dlc beszerzését. Zöld barátunk új dimenzióit nyitja meg a brutális zúzásnak.
süti beállítások módosítása