Top 5 Főellenség!

TOP 5 FŐGONOSZ

 

5.  Ender Dragon: Aki ismeri a Minecraftot, és „végigjátszotta” valószínűleg tudja, hogy mit keres itt a delikvens. Nem sok játék van, amiben ennyit kellene melóznunk egy boss fightért. Az Ender Dragon a játék egyetlen főellensége, ennek köszönhetően megközelítése már-már egy egyszerű halandó képességeinek határát feszegeti.. Ahhoz, hogy szembe nézhessünk vele, rengeteg megpróbáltatáson kell keresztül menni, az első napokban csak a túlélésre kell játszani, és majd csak ha egy jól üzemelő gazdaságunk van, akkor láthatunk neki, hogy megkezdjük vadászatunkat. Alá kell szállnunk a pokolba, fel kell ásnunk a fél világot egy talicskányi gyémántért, le kell vadásszunk egy zombi hadsereget, és végül meg kell találjunk egy föld alatti erődítményt, amiben kinyithatunk egy portált, és ekkor léphetünk be az End-be. Persze ha ezt nem a legfullosabb páncéllal és fegyverekkel csináljuk, és nincs a tarisznyánkban egy rakat bájital, akkor sajnos hamar gyíkvacsoraként végezzük. A legviccesebb talán, hogy a legveszélyesebb dolog, ami közénk, és a sárkány közé állhat, az nem más mint maga a játék. Órákon át fogunk építgetni, kutatni, felfedezni, és közben jó esély van rá, hogy meg is feledkezünk eredeti célunkról. Csak a legerősebb akaratú játékosok tudják legyőzni az Ender Dragont. Ezért került fel a lista ötödik helyére.

Enderdragon.jpg

4.  Reflux: Reflux, a Rayman 3 főellensége. Egy sebezhetetlen faj leghatalmasabb harcosa, szóval el tudjuk képzelni milyen erős lehet. A játék során kétszer is meg kell küzdenünk vele, és már elsőre sem lesz könnyű a dolgunk. Egy oszlopon kell először szembe néznünk Refluxszal, alattunk láva, Reflux pedig akkora, hogy elfoglalja az oszlop felét, így aztán egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Főleg, hogy a power-upok az oszlop oldalán találhatók, így mindig le kell másznunk értük, majd vissza.  A játék végére, Reflux isteni hatalomra tesz szert és ekkor már 4 részletben kell megküzdenünk vele. Lesz itt szemtől szembeni harc, mászás, repülés, lövöldözés, bombázás. Az egész boss-fight összességében körül-belül fél óráig tart, ha ügyesek vagyunk és nem halunk meg egyszer sem. Refluxot megalázzák, de nem adja fel ekkor sem, hanem André unszolására népét elárulva, ellopja az istenük jogarát, és megszerzi erejét, csupán azért, hogy bosszút állhasson. Reflux megérdemli a negyedik helyet.

320px-Leptys_Reflux.jpg

3.  Darth Malak: Knights of the Old Republic. Ha valaki nem játszott még vele, sürgősen üljön le elé, és csak azután folytassa az olvasást, mert spoiler veszély következhet. Darth Malak, a sith sötét nagyura, miután megölte mesterét, és átvette annak helyét, a galaxis legrettegettebb rémálma lett. A filmekből és játékokból tudhatjuk, hogy egy Jedi lovagot megölni, nem könnyű dolog. Malak kezéhez azonban számtalannyi padawan, lovag, és mester vére szárad. A fő ok, ami miatt dobogós helyezést ért el, hogy egy egész galaxist fenyeget pusztulással. Hidegvérrel felrobbantott egy egész bolygót, csak hogy ne úszhassuk meg élve, ellenünk fordítja a legjobb barátunkat, és ha nem vigyázunk minket is átcsalhat a sötét oldalra, feltéve ha nem önszántunkból lépünk erre az ösvényre. A legérdekesebb dolog Malakkal kapcsolatban talán az, hogy a fő ok ami miatt oda került ahol van, mi vagyunk. Ha a karakterünk nem úgy cselekszik a múltban ahogyan azt tette, akkor Malakból hatalmas Jedi válhatott volna. Bizony, a jófiúk sem mindig feddhetetlenek, sőt!

Darth Malak.jpg

2. Reptile: „MOOOOOOORTAL KOMBAAAAAAAAAT!!!” Néha még most is fülembe cseng ez az édes hang. Az első rész meghatározó volt mind a játékipar, mind a játékosok számára. Brutális látvány és kivégzések, izgalmas karakterek, és remek kombók. Ezeknek köszönhetően a Mortal Kombat a verekedős játékok királya, és bár a Tekken-széria megközelíti, de sosem érheti el azt a magasságot, ahonnan Scorpion, Sub-Zero és Liu Kang szemlélődik. A Mortal Kombat I főellensége nem más mint Goro, a négykezű vasgyúró, és igaz ami igaz, nehéz ellenfél a javából. Azonban van egy rejtett boss aki még nála is keményebb dió volt. Ő nem más mint Reptile. Ahhoz, hogy megküzdhessünk vele, A „Pit” nevű pályán kell küzdenünk, két győzelmet aratva egymás után, blokkolás és életerő veszteség nélkül. A második kört egy Fatality-vel kell zárnunk, és ha láttunk a Hold előtt elhaladni egy árnyat, akkor számíthatunk Reptile megjelenésére. Ha ezt mind megcsináltuk, akkor Reptile kihív minket egy harcra a Pit alján, a tüskék között. Reptileban az volt az érdekes, hogy az első részben a saját mozdulatai mellett tudta használni Scorpion és Sub-Zero mozdulatait is, mint fagyasztás, vagy a kötél kilövése. Ráadásul sokkal gyorsabban mozgott a többi karakternél. Reptilet igen nehéz volt megközelíteni is, legyőzni pedig egyenesen kihívás. De ha egyszer sikerült, akkor aztán hetekig nem felejtette el az ember.

Reptile.jpg

1. Bowser: Vajon ez kérdés volt? Vajon van ismertebb boss a játéktörténelemben, mint Bowser? Az igazi sztahanovista, aki sosem fárad bele a bukásokba. Mario emberére akadt Bowserben. Szinte minden Mario játékban ott figyel. A hercegnő állandóan nyafog? Nem gond. Halomra ölik a népem? Kit érdekel? Egy mélynövésű olasz vízvezeték szerelő napi rendszerességgel kiporolja a seggem? Ugyan, kérlek… Akárhányszor vall kudarcot, sosem adja fel. És ezért is ő a legveszélyesebb főellenség, aki valaha volt. Mario egy idő után meg fogja unni, hogy mindig rossz kastélyban van, és hogy Peach hercegnő már több időt tölt a teknősök királyával, mint vele. Inkább elmegy megkeresni Zeldát. Talán az kevesebb fáradtsággal jár. Bowser pedig végre hátradőlhet, lehet hogy feleségül veszi a hercegnőt, és visszavonul a videójáték ipartól. Ő az élő példa arra, hogy akárhányszor padlóra kerülsz, fel kell kelned, és újra kell próbálnod. Úgy látszik néha a rossz fiúktól is tanulhat valamit az ember. Hajrá Bowser! Én neked szurkolok!

bowser.jpg

MrWagner szólj hozzá
Címkék: boss top5 főgonosz

A bejegyzés trackback címe:

https://nanoretro.blog.hu/api/trackback/id/tr434626519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása