Top 5 Főhős!

Top 5 Főhős

5. Duke Nukem: Duke egy igazi egoista, izompacsirta, „szépfiú” keveréke, aki nyomdafestéket nem tűrően képes bárkit vagy bármit megalázni csípős nyelvével. A szőke hazafi nálam az ötödik helyre csúszott, hiszen ő tényleg egy olyan főhős, aki akármit megtehet (és itt tényleg bármire lehet gondolni!), és még a világot is megmenti néha. Tipikus akcióhős, mint Willis vagy Schwarzenegger. Izmos és vannak sajátos beszólásai, amik egyedivé teszik ezt a karaktert. Kell ennél több?

duke_access.jpg

4. Abe: Az Oddworld sorozatokból jól ismert Mudokon. Kissé ügyetlen, kissé szeszélyes, de imádni való főhős! Jószívű és segít a rászorulóknak, igaz, hogy annyira nincs kigyúrva, mint Duke, de Abenek nem is állna jól az izompacsirta szerepe. Ügyesen mászik fel bármilyen tereptárgyra. Szószátyár barátunknak bevarrt szájjal is megy a magyarázás. Mindent megtesz, hogy kiszabadítsa sorstársait a bányák mélyéről, ezért is lett ő a negyedik.

oddworld_abe-420x0.jpg

3.Klayman: Mindenkinek ismerős lehet ez a név, aki egy kis figyelmet is szentelt anno a 10 tonna gyurmából készített point’n click játéknak a Neverhoodnak. Csupán csak a játék végén derül ki, hogy kik is vagyunk és miért is kell nekünk ott lenni. Egy apró kis bogyóból kikelt leginkább kacsára emlékeztető kockatestű, esetlen, csendes kis figura már a játék elején belopja magát mindenki szívébe. Soha nem mond idétlen vicceket vagy csinál szánalmas dolgokat. Egyszerű és nagyszerű! Nem egy szuperhős, de sokak gyermekkorát megalapozta (többek közt az enyémet is).

neverhood-5.jpg

2.Gordon Freeman: Lehet, hogy sokan utálni fognak, hogy miért csak a második lett Gordon, de a saját nézőpontom szerint, amit felállítottam magamban, sajnos csak a második helyre esett a doktor úr. Persze külsőre nincsenek meg az adottságai, mint például karizmatikus jellem vagy masszív fizikum. Ő inkább az eszét használja meg persze a fegyvereket, amiket a COMBINE-tól eltulajdonított. Nem egy szépfiú, de megmenti a világot, vagyis jó úton halad. Gordon a játék során rengeteg segítséget kap a Vortigauntoktól és az ellenállóktól, ám a legjobb társa Alyx Vance lesz, aki mindig jó helyen, van jó időben.  Vajon a sok segítség nélkül is eljutott volna a Citadelláig?

Gordon-Freeman-holding-heart-next-to-Alyx-Vance-gordon-freeman-25675632-1024-768.jpg

1.Max Payne: Max, egy átlagos nyomozó, átlagos külsővel és átlagos családdal. Ám egy nap a boldog családapa hazaérve összetört bútorokat és véres falakat talál. Családját megölték és teljes a fejében a káosz. Egyetlen dolog jár az eszében, hogy megbosszulja családját! Jobb főhőst szerintem nem nagyon találhattam volna az első helyre. Max nem a Földet elfoglaló űrlények ellen küzd, hanem saját maga és a szörnyeknél sokkal veszedelmesebb lények ellen, az emberi gonoszság ellen harcol! Nincsenek segítségére lézerfegyverek vagy szuper kütyük. Csak magára számíthat! Kinézete teljesen átlagos akár, egy hétköznapi emberé (ha az utcán menne el mellettem, nem nagyon figyelnék fel rá), nincsen semmi szuper ereje vagy akciófilmes beszólása. Ő az a karakter, akiről senki sem gondolná, hogy bántani tudna akárkit is. Megérdemli az első helyet Max papa!

 maxpayne.jpg

Pali_bacsi szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://nanoretro.blog.hu/api/trackback/id/tr124610238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása